Natursköna Bockaberg i Floda har fått nytt liv

De nya ägarna till Bockaberg i Floda har lagt flera miljoner kronor på att rusta upp anläggningen. Och nu kan de ta emot gäster. Under hela sommaren är det hundratals tyska barn som ska njuta av friluftsliv på kolonin. Sedan är det fritt fram för företagare och privatpersoner att hyra en säng eller hus.

ANNONS
|

Mitt under covid, 2021, köpte Milan Reimann från Tyskland fastigheten Bockaberg i Floda för 7,5 miljoner kronor.

– Det är en fantastisk anläggning som ligger makalöst vackert här vid sjön, förklarar han köpet och fortsätter:

– Men det fanns ett väldigt stort renoveringsbehov. Vi har redan lagt lika mycket på renovering som vi köpte fastigheten för, alltså totalt 15 miljoner kronor.

Milan Reimann jobbar till vardags i techindustrin. Men ungefär samtidigt som han letade efter en investeringsmöjlighet pratade han med en man som arrangerar kollon för barn från Tyskland i Sverige. Kollona hölls i en ort vid Vänern och när den anläggningen skulle säljas var det först tänkt att Milan Reimann skulle köpa den. Han hittade dock Bockaberg i Floda istället, ett i hans tycke bättre och billigare alternativ.

ANNONS

Skola, bröllop och företag

Kollona är en stadig säker inkomst, sedan tillkommer också inkomst för uthyrning av husen till personer som vill ha en friluftssemester. Men även skolklasser, bröllopsföljen och företag som ska ha kick off eller konferens är målgrupp.

– Och är det någon som bor i Lerums kommun som vill hyra så får de rabatt. Vi vill gärna ha gäster från kommunen, säger Anton Brall, som är ansvarig för anläggningen.

Sedan köpet har teamet arbetat hårt på att få anläggningen i bättre kondition. Alla byggnader har renoverats med sovrum, uteplatser, hängmattor och allmänna utrymmen. Totalt finns det 110 sängar i de olika byggnaderna. Det finns också möjlighet att sätta upp medtaget tält. Så sker under sommarkollona, arrangören har med stora egna tält och hyr plats att sätta upp dessa förutom plats i anläggningen.

Fullt av liv på området

De första barnen från Tyskland anlände tidigare i veckan.

Hur är det på kollot?

– Roligt, för det finns alltid personer som gör något intressant, svarar Anton Brall och fortsätter:

– Barnen kan ha ett utomhusäventyr och till exempel åka kanot eller sup. De gör också en utomhustur där de paddlar kanot till en ö och sover i tält där.

Kollot åker också iväg på dagsturer, till exempel till Göteborg.

Hängmatta att chilla i

Anton Brall visar stolt upp husen, det finns både stora och små. I ett av de större husen är det sovsalar med totalt 18 sängar. Det finns gemensamma badrum och toaletter samt ett gemensamt kök. I vardagsrummet finns matbord, soffor och en hängmatta, och sådana finns också utanför.

– Hängmattorna är väl bra, i dem kan man ligga och chilla, och det är ju härligt, säger Anton Brall med ett leende.

Förutom hängmattor finns också mängder av fina uteplatser, både stora och små. Och för den som vill aktivera sig finns det mängder alternativ. På området finns, förutom kanoter och supar, en badstrand, cyklar och bordtennisbord. Sedan är naturen, med allt den innefattar, alldeles inpå knuten.

LÄS MER:Stor guide – Här kan du bada i Lerums kommun

LÄS MER:Nääs slott hoppas på nationella och internationella hotellgäster – är nya medlemmar i STF

LÄS MER:Guiden Mikael Östbloms favoriter längs Gotaleden

ANNONS