Det var vid avfarten till Tollered som bråket urartade, här syns den nya avfarten efter Tolleredsmotet.
Det var vid avfarten till Tollered som bråket urartade, här syns den nya avfarten efter Tolleredsmotet. Bild: Johan Hallberg

Man sparkade på bil och spottade på förare – döms till böter

Mannen från Lerums kommun förlorade fattningen i bilkön på E20. Nu döms han för att ha spottat på en förare och sparkat på en bil.

ANNONS

Det var vid Tolleredsmotet på E20 som händelsen inträffade i november 2020. Och nu har det varit rättegång i Alingsås tingsrätt.

Händelsen startade med att en man i en personbil uppfattade det som att 40-åringen från Lerums kommun trängde sig före honom i bilkön och därmed blockerade hans färdväg.

Spottade i bilkön

En dispyt uppstod varpå 40-åringen klev ur sin bil, gick fram till den andra bilen och knackade på rutan. Mannen i den andra bilen har berättat att när han vevade ner rutan spottade Lerumsbon på honom.

40-åringen gick sedan tillbaka till sin bil och började köra. Då blinkade föraren i den andra bilen med helljuset ”För att markera det dåliga beteendet”, säger han till polisen. Det resulterade i att 40-åringen återigen gick ur sin bil. Han gick fram till den andra bilen och sparkade och slog på den så att det blev bucklor och repor på bilen.

ANNONS

Mannen som blev utsatt säger så här om Lerumsbon i förundersökningen: ”Han var galen. Han tyckte att jag bar mig illa åt men det var ju han som körde fort och skulle köra om hela kön.”

Efter händelsen följde mannen som blev utsatt efter 40-åringen fram tills polisen stannade honom.

Böter och skadestånd

Lerumsbon förnekar. Men både den utsatta mannen, bilens skador och vittnesuppgifter stödjer denna berättelse.

Rätten går på åklagarens linje. Och 40-åringen döms för ofredande och skadegörelse. Straffet bestäms till villkorlig dom med 50 dagsböter på 120 kronor styck, totalt 6 000 kronor. Han ska också betala skadestånd på totalt 11 553 kronor.

LÄS MER:Lerumsbo döms för inlägg där han sa att en polis var mördare

LÄS MER:Lerumsbon är efterlyst – dök inte upp för att avtjäna straff

LÄS MER:Man ljög om att ha blivit skjuten – polis beslagtog luftvapen

ANNONS