Klart: Mugwort BBQ Shack lämnar Lerums kommun – flyttar till Göteborg

Det kommer att bli en något mer seriös framtoning på Mugwort BBQ Shack i framtiden – det menar ägarna som nu har säkrat kontrakt på en ny lokal. Men de vill inte tvätta bort sitt karaktäristiska koncept som de har byggt upp i Gråbo.
– Det blir najs, säger Johan Kullberg, delägare.

ANNONS
|

Det var förra månaden som Mugwort BBQ Shack i Gråbo lämnade besked om att de kommer att flytta ifrån industriområdet Gråbo, som karaktäriserat dem. Då var det fortfarande oklart vad deras nya adress skulle bli.

Nu bekräftar de att ett en ny lokal har säkrats – i Göteborg.

– Det blir ett nytt kapitel. Helt plötsligt går man lite ifrån den här ”backyard”-stämpeln. Man har ju kört lite den här ”backyard”-grejen med ”whatever”-tänk. Den kommer ju vara kvar här, men det blir helt plötsligt en lite seriösare stämpel, säger Johan Kullberg, delägare.

Mer tillgängligt när Mugwort flyttar

Han bor i Gråbo medan den andra delägaren, Sanna Kullberg, bor i Kungälv. Tillsammans driver de Mugwort BBQ Shack.

ANNONS

I våras blev paret kontaktade av en fastighetsägare som hade fått nys om deras förestående flytt. Erbjudandet kändes intressant direkt.

– Vi blev headhuntade kan man säga, säger Johan Kullberg och skrattar.

Det är Slakthuset, i Gamlestan, som kommer bli Mugworts nya hem. Hyran kommer förvisso att vara något högre än den i Gråbo, som var ett av skälen till att ägarduon valde att flytta. Men här finns det andra möjligheter, menar de.

– I Gråbo industriområde, med företagen som finns där, är det väl 5 till 10 människor som är där dagtid. Här är det ett par 1 000 människor bara här. Du har garanterat 50 000 människor inom några minuters bilväg, säger Johan Kullberg och fortsätter:

– En schysstare och rolig lunch blir tillgängligt på ett helt annat sätt. För att åka till Gråbo blir ett projekt.

Vill ha kvar känslan från Mugwort i Gråbo

LT får en visning av den rustika industrilokalen i Gamlestan, som har högt till tak och andas tidigt 1900-tal – med massiva träbjälkar och tegel. Men restaurangen lägger också beslag på ett stort område på utsidan, där det ska bli uteservering.

– Vi kommer att ta hit containrar från Gråbo och ha två smokers på utsidan, säger Sanna Kullberg.

Johan Kullberg fyller i:

– Det kommer att påminna om Gråbo, för vi vill inte tvätta bort den känslan som vi har byggt upp i Gråbo. Därför är den här lokalen perfekt för oss, för den är lika ruffig som den i Gråbo.

De ser också fram emot samarbeten med andra näringsidkare i närheten. Mugwort får flera nya grannar som tillverkar vin, ost, kaffe och öl.

SM i hamburgare går av stapeln i Gråbo

Johan Kullberg vill också rikta ett löfte till stamkunderna i Lerums kommun:

– För våra trogna stamkunder hemma i Lerums kommun: Vi kommer att arrangera någon form av bussresa en gång om året för dem, säger han.

Mugwort BBQ Shack kommer att anordna årets SM i hamburgare i sin lokal i Gråbo. Nästa år kommer evenemanget att hållas vid Slakthuset.

De flyttar ifrån Gråbo i september och flyttar in i Slakthuset i mars nästa år.

LÄS MER:Trots framgångarna – Mugwort BBQ Shack i Gråbo flyttar

LÄS MER:Lerums kommun har skrivit på kontrakt för köp av Garveriet

LÄS MER:Här spelas SVT-serien Familjen Andersson in i Lerums centrum

ANNONS