Johannas möte med en råbock blev augusti månads bästa bild

Johanna Nyströms bild på en råbock i skogarna i Norra Hallsås tar hem priset för augusti månads bästa bild. Råbockens lugna men mystiska blick fångade juryns uppmärksamhet – hon vinner därmed ett presentkort på 500 kronor.

ANNONS
|

Alla har vi mött ett rådjur ute i skogen, i ett kort ögonblick står man öga mot öga med djuret. Sen blixtsnabbt försvinner det bort utom synhåll. Men inte alla lyckas fånga detta exakta ögonblick på bild som augusti månads vinnare Johanna Nyström gjorde.

– Jättekul!, säger Johanna Nyström när LT ringer och berättar om vinsten.

Johanna Nyström är ofta ute i skogen och fotograferar. Denna augustikväll var hon ute i skogen Norra Hallsås. Hon var precis på väg att gå hem och avsluta fotorundan när en råbock skuttade fram på vetefältet framför henne.

– Jag var bakom en buske, så hoppade han fram och så hann jag ta en bild, säger Johanna Nyström.

ANNONS

Hon berättar vidare att råbocken stod stilla en kort stund och tittade rakt mot henne, sen hoppade den vidare.

Fotograferar du ofta?

– Jag försöker, om jag har tid, jag tycker det är skönt att komma ut i naturen med kameran.

Just djur och natur är det som Johanna oftast fotograferar. Hon har ett extra långt objektiv för att kunna komma så nära sina motiv som möjligt.

– Har man tur så ser man en liten hare, säger hon och skrattar.

Är du också sugen på att vinna? Lerums Tidnings fototävling för läsare går nu in på september och instruktioner om hur du är med och tävlar finns nedan.

Vid månadsskiftet utser redaktionen en vinnare som belönas med 500 kr i ett så kallat SuperPresentkort som bland annat kan användas i fler än 150 butikskedjor eller som matcheckar.

Tävlingsregler

• Bilden ska vara tagen i Lerum under den specifika månaden.

• Max tre bidrag per person och månad får skickas in.

• Personer som inte uppträder offentligt måste ge sitt godkännande till att vara med på bilden.

Mejla bilden till redaktionen@lerumstidning.se, skriv “Läsarbild” i ämnesraden och berätta vad bilden föreställer. Alla bilder hamnar i ett bildspel på vår sajt som byggs på under hela månaden.

LÄS MER:Denny tog julis bästa bild

LÄS MER:Ungdomar från Lerums BK spelar för Göteborg i tv-pucken

ANNONS