Kurvan i Stenkullen där fordonen krockade. Bromsspår är synliga i asfalten när LT är på plats. Nu ska händelsen utredas.
Kurvan i Stenkullen där fordonen krockade. Bromsspår är synliga i asfalten när LT är på plats. Nu ska händelsen utredas. Bild: Nanna Stenhede

Flera såg dödliga mc-kraschen i Lerum – polisen startar utredning

En mc-förare i 20-årsåldern dog förra veckan efter att ha kraschat med en bil i Stenkullen. Nu startar polisen en utredning om olyckan som fick värsta tänkbara utgången för den unge mannen.
– Man är så oskyddad, säger Linda Frid vid polisen.

ANNONS
|

Det var vid 19-tiden under förra torsdagen som polis och räddningstjänst larmades till en adress i Stenkullen industriområde, där en mc-buren man i 20-årsåldern hade krockat med en personbil.

– Vi försöker sanera och är behjälpliga för polisen och ambulansen. Det är väldigt lite trafik där på den vägen, så det är ingen trafikpåverkan överhuvudtaget, sade Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, under tillfället.

Dagen därpå meddelade polisen att mc-föraren hade dött av sina skador. Nu startar de en utredning av olyckan.

– Vi har påbörjat med att begära olika utredningsåtgärder, bland annat tekniska undersökningar av fordonen, en rättsmedicinsk obduktion av den avlidne och sedan kommer vi att göra en platsundersökning, säger Linda Frid, förundersökningsledare vid polisens trafiksektion i region Väst.

ANNONS

Polisen ska analysera material

Mc-föraren var hemmahörande i Lerums kommun. Han hade hjälm på sig vid olyckan, berättar Linda Frid, men som oskyddad trafikant (gång, cykel, moped och mc) är man extra sårbar, menar hon.

– Du utsätts för en annan typ av krockvåld.

Hon fortsätter:

– Man är så oskyddad. Kroppen tål inte mycket.

Vad är din uppfattning om händelseförloppet?

– Det är vad vi kallar en mötesolycka, svarar Linda Frid.

Var det en frontalkrock?

– Kanske inte riktigt frontal. Det är lite för tidigt för oss att säga. Än så länge håller jag mig till mötesolycka. Det är en väg utan mittlinje, så det är där vi väntar och får titta lite på fordonen och platsundersökningen. Vi har foton från platsen, men det är lite tidigt att säga nu vad som har hänt. Utan vi får analysera allt detta som vi får in.

Kraschen inträffade i en kurva med skymd sikt.

Vill inte gissa om orsaken

Det är flera personer ur allmänheten som såg eller hörde olyckan, fortsätter Linda Frid. Den närmsta tiden ska polisen därför hålla en rad vittnesförhör och på så vis få en klarare bild av händelsen.

– Är det så att det fortfarande finns folk därute som har iakttagelser får de gärna höra av sig till polisen, säger Linda Frid.

Linda Frid vill inte dra förhastade slutsatser om olyckan innan utredningsåtgärderna är klara, berättar hon. Just nu låter hon det förbli oklart om vad som orsakade olyckan och än är ingen person misstänkt för brott. Den saken kan emellertid komma att förändras, betonar hon.

– Man vill inte bara gissa, det är inte så bra, avslutar Linda Frid.

Föraren av bilen fördes till sjukhus med lindriga skador.

LÄS MER:Motorcyklist död efter trafikolycka i Lerum

LÄS MER:Mopedist skadad efter olycka i Sjövik – bilist brottsmisstänkt

LÄS MER:Efter busskraschen i Lerum – Ludwig Andersson, 18, pratar med blinkningar

ANNONS