Flera fordon i brand i Hulan

Under natten till söndag larmades räddningstjänst och polis om en övertänd pickup på en parkering i höjd med Hulans fotbollsplan. Drygt två timmar senare brann det i två bilar på en parkering i närheten.
– Man får ju verkligen hoppas att det inte är något personligt, säger ägaren till en av de eldhärjade bilarna.

ANNONS
|

Det var klockan 04.12 som SOS larmades om den första branden.

– Det är en minibuss, någon slags hantverksbil som brinner. Det var två förbipasserande som upptäckte det och slog larm, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Fordonet var övertänt när räddningstjänsten anlände till platsen, men det fanns ingenting runt omkring som var hotat av branden.

– Den står parkerad 20 till 30 meter från en byggnad och den står helt fritt, säger Bosse Florell.

Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

”Hoppas inte personligt”

När Lerums Tidning besöker platsen på söndagsförmiddagen befinner sig anhöriga till pickupens ägare vid det utbrända bilvraket. De ringer upp ägaren, som är förtvivlad över händelsen och berättar att han inte vet varför hans bil blev utsatt.

ANNONS

– Man får ju verkligen hoppas att det inte är något personligt, jag är ju inte ens hemmahörande i Lerum, berättar mannen som är bosatt i en annan Västsvensk kommun.

Bilen är en firmabil, förklarar ägaren.

– Så nu har jag ingen bil i jobbet. I morse fick jag ta tåget till min kund. Det här känns bara helt meningslöst, säger mannen.

Ytterligare två bilar i brand

Drygt två timmar efter att det första larmet kom, vid 05.40-tiden, larmades SOS om ytterligare en brand på Lilla Bråtavägen, inte långt ifrån där pickupen brann.

Där var det två bilar som av okänd anledning hade börjat brinna på en grusparkering. Inget annat skadades i branden och räddningstjänsten var på plats och släckte ner bilarna.

Polisen misstänker brott också i samband med den andra branden.

– Det resulterar i en anmälan om skadegörelse genom brand, säger August Brandt, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det förelåg ingen spridningsrisk vid någon av bränderna.

Ingen person är misstänkt.

LÄS MER:Brand intill E20 – personer ska elda kablar

LÄS MER:Tonåringar döms efter skottlossning mot Lerumsfamiljs bostad

LÄS MER:Pådrag när ödehus brann i Floda

ANNONS