Veckans helgguide är här och det vankas något för alla i kommunen!
Veckans helgguide är här och det vankas något för alla i kommunen! Bild: Lerums Tidning

Fisketävling och livemusik – här är helgens aktiviteter

Veckans helgguide är här och det vankas något för alla. Redan under torsdagseftermiddagen kan man besöka författarkväll eller en het debatt på Dergårdsteatern. Framåt helgen bjuds det på bio, mästerskap i fiske och som vanligt – finkultur i form av konst och livemusik.

ANNONS
Bild: Hugo Göthberg

Historiskt författarbesök av lokalprofil

Torsdag: Akademibokhandeln i Lerum välkomnar lokalbor att träffa David Riccius som berättar om sin nya bok Lerumsarvet lll. Riccius är en bekant profil i Lerum och har spenderat många timmar med att gräva i bygdens historia. Läs mer om boken här.
Tid: 18.30.
Plats: Akademibokhandeln, Solkatten.
Kostnad: Bokning gäller.
Bild: Matilda Falk

Lerums kollektivtrafik diskuteras på Dergårdsteatern

Torsdag: Den heta frågan kring kommunens kollektivtrafik ska nu diskuteras – och det inför öppen ridå på Dergårdsteatern. Politiker så väl som privatpersoner, företag och Västtrafik deltar i mötet där frågor som tågstopp och tågstationer är i fokus.
”Det blir samtal och information om de förestående arbetena samt de planerade förändringar som berör sträckan Göteborg - Alingsås.” skriver arrangörerna.
Tid: 19.00-21.00.
Plats: Dergårdsteatern, Lerum.
Kostnad: Fri entré.
Bild: Matilda Falk

Bike-fest och Redbull Rampage livestream

Fredag: Gött häng, god mat, kall bärs och direktsändning av Redbull Rampage – det utlovar Bikemaestro på fredag kväll. Efter succén med mountainbikefestivalen för några veckor sedan vill arrangören återigen samla cykelälskare.
”Innan kör vi två timmars guidad cykling på Oddride-banan med start kl. 15. Vi håller oss till de röda slingorna så att det flesta som vill kan haka på.” skriver arrangören.
Tid: 18.30.
Plats: Järnvägskrogen.
Kostnad: 99 kronor för att vara med på cykelturen.
Övrigt: Anmälan krävs. För mer info besök arrangörens hemsida.
Bild: Jenny Schagerlind

Kenny Håkansson gästar Stationen Norsesund

Fredag: Besök kommungränsen och lyssna på den respekterade gitarristen Kenny Håkansson. Håkansson gästar Stationen Norsesund där det serveras mat och dryck.
”Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, med sina virtuosa färdigheter och en unik förmåga att skapa magi på scenen” skriver arrangören.
Stationen Norsesund, Alingsås
Tid: 21.00-01.00.
Plats: Stationen Norsesund.
Kostnad: Biljett krävs.
Bild: Iryna Aleksandrova

Konstutställning med Lerumsmotiv

Lördag: Den ukrainska konstnären Iryna Aleksandrova har målat nya tavlor. Denna gång är flera av motiven från Brobacken i centrala Lerum.
”Vi fyller källaren med Irynas tavlor och ni kan även spana in ukrainske fotografen Anton Kozyrs foton.” skriver skivaffären Wonderland som är arrangör.
Tid: 15.15-17.45.
Plats: Skivaffären Wonderland på Brobacken 6 i Lerum.
Bild: Magnus Bergstrom

Sångvänliga Solala gästar Dergårdsteatern

Lördag: Ta chansen att lyssna på A cappellagruppen Solala som gästar Lerum. Gruppen är känd för sin unika musik som tagit sociala medier med storm. Det blir både nyskrivet material samt klassiker.
”Med stämsången alltjämt som stark kärna byggs musiken ut i ett eklektiskt sound med inslag av både synth, soul och pop. Från storslagna ljudlandskap till beats och intimitet” skriver Lerum Kultur om evenemanget.
Tid: 19.00.
Plats: Dergårdsteatern.
Kostnad: Biljettpris.
Bild: Matilda Falk

Jubileumskonsert i Equmeniakyrkan

Söndag: I år firar kyrkans orkester 90 år och därför bjuder Lerum Surte Symphonic Band in till en svängig fest. De utlovar ett omväxlande musikprogram.
Tid: 18.00.
Plats: Equmeniakyrkan i Lerum.
Bild: Stefan Bennhage

Distriktsmästerskap i abborrfiske

Söndag: 15 team ska på söndag tävla i DM i abborrfiske i Sävelången. Det är en tävling där medlemskap i sportfiskarna krävs och det är även en anmälningsavgift på 400 kronor. Men för den nyfikne kan man ta sig till Nääs slott och följa tävlingen.
Tid: 08.00-16.00.
Plats: Sävelången och Nääs slott.

Biosöndag på Vågen

Söndag: Hösten är filmernas högtid och på söndag visas något för alla på Bio Vågen. Med start klockan 13.00 visas flera klassiska barnfilmer, därefter visas Trolls 3 och för de lite äldre visas den nya tappningen av Tillsammans 99 vid 16.00 och 18.00.
Tid: Från 13.00.
Plats: Bio Vågen i Vattenpalatset.

LÄS MER:Ny rapport: Lerums centrum blir ”stadskärna”

LÄS MER:Ledig lokal vid Tingshusparken – asiatisk restaurang till salu

ANNONS