Vid den gamla hockeyrinken i Tollered har kommunen nu satt upp bommar.
Vid den gamla hockeyrinken i Tollered har kommunen nu satt upp bommar. Bild: Privat

Byalaget vill bygga aktivitetsyta – p-platser försvinner

Den gamla hockeyrinken vid Torskabotten används idag främst som parkering. I sommar får dock bilburna badgäster ställa sig någon annanstans, för här planerar byalaget nu att bygga en aktivitetsyta.

ANNONS

Aktivitetsytan är främst tänkt för barn och ungdomar, berättar Jon Efraimsson från Tollereds byalag.

– Vi ser att det saknas aktiviteter för dem i Tollered. Det finns en fotbollsplan och en skolgård, men de barn som inte är på fritids efter skolan kan ju inte vara på skolgården.

Nu har byalaget fått tillstånd av Lerums kommun att disponera grusplanen vid Torskabotten, som längre bak i tiden använts som fotbollsplan och hockeyrink. Exakt vad som ska uppföras där är inte bestämt än.

– Vi har pratat lite om beachvolleybollplan och om något cykelbane-aktigt. Men det finns mängder med olika förslag som hänger i luften, säger Jon Efraimsson.

ANNONS

Först och främst ska barnen och ungdomarna i området få säga sitt. I mars ska byalaget arrangera en workshop på Tolleredsskolan.

– Det ska bli spännande att se vad barnen vill ha, och vad som går att realisera. Vi har ju inte oändligt med pengar. Vi går in med det kapital vi kan från byalaget. Sedan får vi nog pö om pö lite bidrag från kommunen.

Blir färre p-platser

Idag används grusplanen mestadels som parkering, främst under sommaren av badgäster vid Torskabottens badplats. Den möjligheten kommer nu att försvinna, något alla inte är odelat positiva till.

”Det var riktigt tråkiga nyheter. Det kommer att bli stora parkeringsproblem till sommaren”, skriver en man på Facebook.

Genom att antalet p-platser begränsas hoppas dock byalaget att färre ska söka sig till badplatsen.

– Stranden är begränsad i storlek, men det kommer folk från hela kommunen för att de vet att det i stort sett finns obegränsat med parkeringsplatser. När det är fina dagar är det ett sånt tryck på stranden att det inte är säkert. Vårt mål är att minska på trafiken och få ner trycket, säger Jon Efraimsson.

När den första delen av aktivitetsytan kan stå färdig är än så länge oklart.

– Det är ju mycket ideella krafter, och det gäller att hitta tiden. Men innan sommaren vill vi ha kommit gång, och helst ska det finnas någon del klar under sommaren som man kan nyttja. Det skulle kunna vara en beachvolleybollplan till att börja med.

ANNONS