Ännu en stöld av exklusiva utemöbler i Aspenområdet

När familjen Cullin gick ut i trädgården under torsdagen upptäckte de att uteplatsen ekade tom. De försvunna möblerna är av märket Grythyttan - samma märke som stals från en altan i juli.
– Vi tror att det är en trend, säger kommunpolis Conny Holm.

ANNONS
|

Christina och Henrik Cullin bor på Tegelängsvägen i Aspenäs med sina barn. När Henrik och barnen gick ut i trädgården för att leka under torsdagen, upptäckte han att utemöblerna var borta.

Exakt när möblerna kan ha försvunnit är paret osäkra på, då de inte varit ute i trädgården särskilt mycket på grunden av stormen Hans.

– Men jag jobbade hemifrån måndag, tisdag, onsdag och har fönster ut mot trädgården, så jag borde ha reagerat då om möblemanget saknades, säger Christina.

Ute efter märkesmöbler

Familjens gissning är därför att möblerna försvann natten till torsdag. Då var hela familjen hemma.

– Det känns oerhört tråkigt. Dels ur ekonomisk synvinkel, det här var ju ett möblemang som vi tänkte ha i många år framöver. Men det känns också otryggt och läskigt att personer tagit sig in i vår trädgård, antagligen under tiden vi varit hemma. Vi har ju småbarn.

ANNONS

Sex stolar och ett bord stals, samtliga av premiummärket Grythyttan.

– Det var ju en investering vi gjorde för att kunna ha möblemanget hela livet. Det är absolut dyra, fina möbler.

Att gärningsmännen var ute efter just märkesmöbler är uppenbart, menar Christina Cullin, då grillen och en bänk från billigare märken blev kvar.

Fler stölder i området

Som LT tidigare skrivit om blev även en boende på Lerum Andersvägen av med åtta stolar, två bord och en soffa från Grythyttan medan han var på semester i juli .

Båda stölderna är polisanmälda.

– Vi tror att det här är en trend, säger kommunpolis Conny Holm.

Han tror att fler anmälningar kan komma in den närmaste tiden, då semestrarna inte är över än.

– Det kan vara så att det är fler som blivit av med sina utemöbler utan att veta om det.

Flera iakttagelser har inkommit till polisen om personer som rör sig i området och i trädgårdar. Natten mot tisdagen filmade en familj en trio som smög omkring på deras altan där de har en grupp Grythyttan-möbler.

Ingen misstänkt än

Ännu är ingen person identifierad eller misstänkt, men enligt Conny Holm rör det sig sannolikt om samma gärningsmän.

– Eller i alla fall en krets som tycker att det är ett finurligt sätt att göra pengar på. Det är lätt att tillgripa möblerna, det sker vad vi sett nattetid och går sannolikt ganska snabbt. Och det går säkert att avyttra dem till stora belopp, de är värda mycket pengar.

Han välkomnar alla tips och iakttagelser, och uppmanar boende att vara vaksamma - och säkra sina möbler.

– Sätt en vajer runt och lås fast dem på alla tänkbara sätt. Det blir åtminstone svårare att få med sig hela möbelsetet om det är ihopsatt med en vajer. Och märk dem gärna utifall att de skulle försvinna, då har man åtminstone en möjlighet att få tillbaka dem.

LÄS MER:Bo kom hem till en tom altan: ”Alla våra utemöbler stulna”

LÄS MER:Cykeltjuvarnas favoritställen – och hur du undviker dem

LÄS MER:Blåst på Moncler-jacka – kortförsäkring gäller inte

ANNONS