Al Pitcher till Lerum – Dergårdsteatern satsar på standup

Stjärnglans och skratt är att vänta i höstmörkret när Dergårdsteatern besöks av standup-komikerna Al Pitcher, Magnus Betnér och Fredrik Andersson. – Vi ville bredda utbudet för en större mångfald i våra program, säger Gunilla Svensson, Lerums kultur- och bibliotekschef.

ANNONS
|

Under höstens kommer de tre stjärnkomikerna att inta scenen på Dergårdsteatern med sina förställningar. Efter en längre tids försök att få hit standup-komiker i ett försök att bredd utbudet på teatern, är det äntligen dags. Föreställningarna på teatern har bokats av arrangören Skene Comedy Club.

– Det är kul att de kommer hit och att vi kan erbjuda något som detta utanför Göteborg. Vår teater är lättillgänglig och har en fin scen med bra ljud och ljus, säger Gunilla Svensson.

Det är tre riktiga tungviktare som kommer till Lerum: Al Pitcher den 17:e oktober, Fredrik Andersson den 20:e november och Magnus Betnér den 15:e december. Gunilla Svensson säger att det känns ”fantastiskt” att de lyckades få hit stornamn som dessa.

ANNONS

Biljettförsäljningen är igång och än så länge ser intresset ut att vara stort. Men om satsningen kommer bli något återkommande på teaterns program återstår att se.

– Slår det väl ut ska vi se om detta är något att fortsätt med.

Få en snabbkoll på komikerna

Al Pitcher är en Nya Zeeländsk standup-komiker som numera är bosatt i Stockholm. Hans hyllade shower handlar ofta om vad som är ”typiskt svenskt” och traditioner. Han har även gjort flera tv-framträdanden och deltagit i bland annat Bäst i Test på SVT.

Fredrik Andersson är manusförfattare och standup-komiker som bland annat gjort manus åt Parlamentet under många års tid. Han har också vunnit pris för årets föreställning på Svenska Standup-galan 2015.

Magnus Betnér har gjort sig ett stort namn på den svenska humorscenen med sin kvicka, något satiriska, ofta politiska och provokativa humorstil. Han har synts som en ofta återkommande panelmedlem i Parlamentet på TV4.

LÄS MER:Klart: Så blir den klassiska musikhösten i Lerum

LÄS MER:Världskända Grammy-vinnaren Janis Siegel kommer till Lerum – radion spelar in

LÄS MER:Lerums fotoklubb bäst i Sverige - arrangerar tävlingen 2024

ANNONS